Tuesday, December 18, 2012

Minggu Kuliah Terakhir

Minggu ni minggu terakhir kuliah, ini bermakna minggu depan dah bermula minggu study week & dan.....tup tup da final exam! hurmm.

Semalam kuiz kimia organik yang terakhir, rasa tersangat lemah dan b**** sgt bila tak faham n tak boleh buat pun soalan kuiz 10 markah tu.. bila Doktor tnjuk jawapan, bukan mainlah pnjangnya...1 soalan je dah hmpir 1 page jawapan...tp jawapan yg aku hantar? hurmm amek ruang berapa cm je... teruk gila kimia aku ni....aaa aku tak minattttt.......cmna nk jawab final exam ni, dah la paper yg pertama! tak nak dpt 0! taknak gagal!!

kelas akaun pulak ptg smlam...utk bab yg terakhir, aku tdo dlm kelas lg...sbb mlm td penat sgt dgn byk bnda nk buat, byk aktiviti...msuk kelas akaun kul 2 ptg, dgn bilik kuliah yg ber air cond, ah mmg tak tahan nk ttdo..huh. akaun ni awal2 bab dulu aku boleh masuk lg, boleh jgak jd cikgu ajar kawan2 yg lain....tp sejak bab yg tengah2 tu, aku dh tak paham , kurang buat latihan...n smpai skrg aku hanyut tak paham...sedihnya..

dr ceramah Dato' dr. hj fadzilah kamsah ada ckp, kalau nk ingat apa yg kita belajar, make sure lepas habis kuliah, dlm masa 24 jam tu kena buat revision n buka buku balik utk fhmkan, n dgn cara ni insyaAllah ilmu tu kita tak lupa...

tapi aku? habis kelas...tutup buku, mggu dpan ade kuliah baru bukak balik! zzzz. teruk...teruk....


Final exam ni mcm mana lah aku....pointer dah target, tp tu pun masih rendah....
semoga aku menajdi rajin dan diberikan kefahaman dalam mencari ilmu.....amin...amin.....

1 comment:

Wan Ahmad Izudean said...

selamat merajinkan diri di study week :)