Tuesday, June 28, 2011

Putrajaya Jom! ;)

Selepas bebrapa minggu planning utk pergi ke picnic, dok pompang2 kt status masing2(aku, Shifaq,Fana,Syue) dgn planning next picnic kitorang...drp Taman Wetland ke waterfall terus jadi ke Taman Putra Perdana, Putrajaya. Lepas pick up Syue kt Alamanda, lpas dah bising2 dlm kereta yg dipandu oleh 'our temporary driver'; Shifaq (hehe), akhirnya sampai juga ke Taman Putra Perdana tu. Org tak ramai ni memang best la bentang tikar borak-borak maen game macam yg dirancang. Jam pun dh kul 11 lebeh. Kitorang dh lambat sbnarnya sbb dok cari tempat picnic..haha. At last, bila sampai ke tempat yg ditujui, hujan mula turun rintik-rintik. Tapi sempat lagi kitorang main kat tempat exercise berdekatan ni.
 
Lepas tu baru 5minit mungkin kitorang lepak2 kat sini hujan pun turun dengan lebatnya. Alamak, tak sempat nak picnic! terus masuk kereta meninggalkan Tmn Putra Perdana dgn rasa sedikit kecewa(ceceyh).haha. Kitorang tak tao nak lepak mana,makan2, maka beramai2 bg idea utk g rumah Syue sbb rumah dia paling dekat dgn tempat ni. Jom!
Nasib ade uma Syue..hehe...cantik ;)
Haha ni kucen jiran syue yg punya. Nama die Gumok (suke2 aku je buboh nama :P)
Lepas hujan reda~

Nyum-nyum. Perut da lapar, jom makan! Aku bawak Kuew teow tomyam sbb Fana beriya suh aku masak.haha. Tp slek,first time aku buat ni then aku cmpur kuew teow dgn kuah sekali, berjam-jam dlm kereta td abes dh kering kuahnya! ahh, tak sedap +.+
Shifaq bwk Spaghetti (masak sendiri taw) sedappp ade byk mushroom....hehe. Farhana bwk Sandwich, tp kitorang dh kenyang time ni lepas melantak kuew teow tom yam n spaghetti, so time nak balek tu baru abeskan sandwich ni dlm keta...hehe. Untung ow xyah kua duet. Syue smpat goreng keropok sbb die pun baru balik dr driving class time ni. So xsempat nk buat special2 katanya. Its okay lh, byk2 sgt makanan pun nnt tak berabes tak mkn jugak kang membazir..heh...
Picnic dah cancel sbb hujan. Nak gi picnic skrg pun rumput still basah lagi. So kitorang decide pergi Alamanda je. Lepas solat zohor, Fana nk beli kasut kt Nichii, lpas beli buat pe kt alamnda? Karok! haha tu la kejenyee~~~
sila tunggu turn..hehe
Yipp2, tiba2 terlayan lagu Ratuku by Awie.haha. Masing2 letup2 nyanyi lagu inggeris, aku je tiba2 nyanyi lagu melayu, siap lagu melayu tradisional lg, nazam berkasih by Syura xD. HAHA.
Lepas dh karok sejam setengah, kitorang pun gerak ke carrefore kejap beli2 barang. Jam pun dh pukul 5 ptg kot. Tak puas masing2 dh bwk camera tp xdpt snap byk gmbar. So kami kembali ke Tmn Putra Perdana...heh.he..he.
shifaq,fana,ziera.
shifaq,fana,syue.
maaf,sy mmg xreti posing -.-
BFF :D

teringat zaman kanak2, suwittt :)
selekeh je ziera johari..:/
 nak balik dh, bebaiii gf :)
 
Puas dah??
Fana: tak puas! tak dapat picnicccccc!
Syue: puas sgt dpt keluar drp dduk kt rumah xbuat pape, sepahkan bilik je! :(
Ziera: tak puas! tak puass! tp bole laa...drp duduk kt rumah hari2 buat benda yg sma je!huhu
Shifaq: betul3...(sambil fokus bwk kereta mcm ular sawa) :P
Fana: Jom keluar lagi!!
Syue,Ziera,Shifaq: Jom!! :D (smbil buat muke gembira) hahaha. 
So khamis ni insyaAllah kitorang outing lg tp maybe area bangi-kajang je,okay lh tu ;)
i dont have a bf, but i have u my bff :)

4 comments:

Permanent Driver -.- said...

Walaaa~ So sweet la caption gambar yang last tu. ;) So true! Love you girls till death! :)

Lepas ni bila kelas start mesti rindu balik. Raya ni jom keluar lagi tauuu.. :D

Ziera Johari said...

heheheh betul ouh....xpe lh xde bf pn, yg pnting sy ade korang :) tqvm.

raya?boleh insyaAllah klau dipnjgkn umur :)

anfarhana said...

waaaaaaaa...haha..knp masok pic aku tgh berkarok..aiyoooooo...huhu..
haha..abeh perbualan kat fb di copy n paste kat sini ek..ish2..bahaye2..haha..
syg korunk!!!! <3

Ziera Johari said...

haha blog aku ni xde org sgt pn nk msuk...kite2 je...pbualan dlm fb n dlm keta skali....hehehe..
syg jgk! :)