Sunday, August 14, 2011

14 August 2011, No more teens!

Assalamualaikum.
Syukur alhamdulillah sebab aku masih diberi nikmat untuk bernafas sehingga ke hari ni, iaitu genap 20 tahun umur aku! Maksudnya umur aku dah semakin meningkat dan semakin tua.huhu.

Entry kali ni aku nk cerita masa-masa yang aku habiskan sepanjang menyambut ulangtahun aku kat kamsis ni.
Semalam dari pukul 9.30 malam, membe2 group assgment aku dah datang ke bilik utk buat asgment sanitation n food hygiene, so dlm asgment tu ktorg kena kumpul gambar2 premis, berlakon n recording suara masing2 utk dijadikan background video. Pergh, da mcm retisss gituu,ahaks!

So disebabkan diorang nk record guna hp aku, so sepanjang recording tu byk je msg n call yg masuk, yela dah nak kul 12,ramai la pulak nak call,wish wish. Disebabkan x nak diorang cakap aku x fokus buat asgment n x nk buang masa, so aku terpaksa cancel call2 yg masuk n abaikan dulu msg2 yg xhenti2 berbunyi. Silent kejap. Sambung buat kerja. Ada yang call aku dari 11l:30pm, lepas tu nk beborak dgn aku sampai la kul 12 n terus wish tapi sorry aku mmg tgh byk kerja, aku mmg x boleh gayut lama2, ramai yg tengah tunggu aku utk habiskan asgment ni, nnt lagi lambat siap...mata pn dah rabak ni!
So aku cancel n xdpt nk angkat pon panggilan yg masuk, kecuali sempat bergayut kejap sebab mak aku call nk wish n beborak2 kejap. So excuse utk mak saya ye~~ >.<

Dalam 3am aku dah tak tahan mengantuk, da penat gila, maka aku nak tidur kejap sebelum bangun sahur. Tapi sebelum tu curi2 masa jap on fb n balas2 komen,hehe n call balik org2 yg call aku tadi. Tak terlayan tangan nk membalas komen2 kt fb,haha penattt wooo wa ckp lu~~balas komen sampai lebam~~

Pukul 5am baru tersedar, dengar alarm n ada yg miskol. Kalau x, mesti dah kali ke berapa puluh dah aku tertinggal sahur.huhu. Lepas masak air, buat susu panas utk membe2 aku ni sahur, n aku buat teh o panas je. Tak lalu nk makan apa, teringat kat rumah sbb pagi tu abah dah msg wish2. Abah tanya sahur apa, n abah bagitau yang mak masak ayam goreng n panaskan lauk berbuka tadi; ikan tenggiri msak asam pedas, sayur campur,ayam masak black pepper. Pergh! kenapa lah abah cerita sume tu! sadiss je, bkn dpt mkn pun! terliurr je gamaknya. Aku kat sini just mnum teh o panas je.huhuhu. Aku cakap ngn abah, tak best la sambut kat sini,nk balik rumah. Abah cakap sabar, lg berapa hari je nk balik rumah dah. hmm :/

Lepas sahur,solat subuh, aku on fb kejap,beborak dgn noni psal tempat practical. Lepas tu buat lab report fat n oils sket, tidur balik kul 9.15am. Ngantukk~
Sedar2 dah mmg dekat tengahari, bestnyaaa tidurrr. Kalau takde kerja ni mmg aku nk tidur terus sampai esok  zohor.huhu. Macam biasa, lepas dah siap2, aku menghadap kerja lagi yg tak pernah habis. Memang hari ni hadap kerja je la gamaknyaa. Sedeyhh betul.betul hari jadi aku, tak pernah macam ni :(

Aku stress sebenarnya hari ni, sbb ada 3 org hamba Allah ni dok push aku suh tlg benda yg aku takleh nk buat, sorang lg dok push aku tny asgment yg aku tak tao sbb dia nak pinjam, n sorg lg tak habis buli suh aku buat kerja yg bkn kerja aku. Ciss. Dorg sume tak tao ye,hari ni hari aku? ishhh. tension je aku tengahari td. Tp malas nk layan sgt.

Disebabkan tak dapat makan sedap2 kt rumah, so aku ajak la membe2 aku g bazaar, yela mane ade org nk sambut besday aku,aku la kena ajak dulu. Sedeyh kn? heh. nasib lahhh yeee~ Lepas tu byk membe2 aku xnk kua n pkir 12x dlu kot utk g bazaar teman aku, yela asgment belambak kannn.xpeee aku paham.Kalau dorg x nk aku boleh pergi sorang2, im 20 now, dh blh independent n berdikari kn~ mmg mcm sebatang kara je hdup,huu. Tp at last, ade membe2 dr kelompok yg laen ajak aku g sbb dorg mmg nak g bzaar rini. Naseb.~

Lepas asar pergi, time naek bas aku nampak membe2 laki dlm 4 org yg aku kenal kat dalam bas tu, dok pandang2 lua. Masuk je dlm bas, tiba2 dorg nyanyi lagu happy bithday~ ahaks. tiba2 je, dah la tgh ramai nak naik bas time tu,dorang tepuk2 tgn selamba je.kah3. Malu. Terharu kejap n happy walaupun benda tu xseberapa, ada yg masih hargai hari ini! dari yg disekeliling aku yg buat tak tahu je dgn hari ni,ishh ishhh sedeyhh~~~

Hari ni kat bazaar kemaen banyak aku bedal makanan,hahaha. Konon nak makan puas2 aa~~
Lepas dah jalan2 pusing2 bazaar kt terminal kuantan tu, aku pun beli ayam tempayan, nasi lemak, oblong daging my feverettt time puasa, mee goreng n air carrot.haha.hameekkk! Selalu g bazaar beli nasi sbungkus,air sbungkus terus balik. Hari ni gian semacam beli byk2, tah sape nk mkn.haha.anak kat rumah kot!

Alhamdulillah,byknyaaa rezekii....lepas bebuka puasa ngan membe2 separas, rest2 kejap, solat n ni sambung buat kerja lagi sampai muntah2 yeee. Padahal badan dah penat n mata dah mengantuk gila ni, tahan je la kan~huhu.nasibb badan~~

Ok lah, sampai sini je aku membebel bebel dihari dan bulan yg mulia, selamat hari raya jadi kt Ziera Johari a.k.a Lia :D keh3. (lama dah tak dgr org panggil aku Lia....rindu ! )

p/s: Aku teringinnnnn sangat nk makan cheesecakeeeeeee......:/
OK,tak tipu ni sedap gila!

5 comments:

farhana ghazali said...

kite mau smbot bufday awk!!!haha..
nak baling2 tepong sume..haha

wannurakmal said...

Huhu xkn membe asgnment x smbot? Ee cm bgs. Haha ttbe
sebaek ade yg mnceriakan kakak tua ni. ;)

Ziera Johari said...

xpon..
aiyo suke2 je pggl kite kkak tua~ :/

SyUe SaUfi said...

jum nt clebrate bufday fana n ziera !
syue n shifaq awal da lepas.heee :D
bdwy.welcome to 20th club ziera ;-)

SyUe SaUfi said...

sian die yeew ~
saba ye yunk.cket je lagi nk abes.saba yer ! kan ade yg bg surprise tuu ! :D