Wednesday, December 14, 2011

Result terakhir utk Semester terakhir

*12-12-2011  adalah tarikh keputusan peperiksaan terakhir aku di polisas keluar. Perasaan cuak tu tetap ada setiap kali nak cek result, rasanya semua orang sama je. Tapi sejak minggu lepas bebudak kelas aku ni asek mention pasal result je. Time tu aku boleh relaks je lagi, tapi bila dah esoknya nak keluar result mulalahh gelabah tak memasal tak boleh tidur..hoho. Sem ni aku lebih takut sebab kalau ada paper yang sangkut, maka aku pn akan sangkut dari pegi praktikal. Heik? Betapa payahnya aku nak dapatkan praktikal sekali kena carry paper n balik poli semula, dok kamsis semua, tak ke HARU namanya??!  Tu yang ceq dok ketaq semacam. Dari tak boleh bangun awal, teruih dok bangun awal esoknya. Pukul 9.30 pagi dah ada depan laptop. Padahal result salu kua kul 10-10.30pg. Tu semangat namanya~~


Papehal berita, mestilah facebook adalah news feed terpantas. Maka, aku check out kat facebook dulu tgk pape berita. Sah-sah diorang cakap result tak keluar lagi. Tunggu sampai 10pg, masuk web poli..katanya...

#gmbar curik, hehe
                             

Erk! Dan dan la kan setiap kali nak cek je, tetiap sem mesti punyalah ada masalah teknikal lah ape lah.
Tapi kalau macam dah desperate sgt nak tahu result gempak korang tu, boleh lah terus tepon unit peperiksaan utk tanya result memasing. Aku nak call? Alahai aku kalau boleh lagi lambat tahu result lagi bagus. Aku tengok kat fb, ada gak yang bagitahu result memasing kul 10 lebih tu...ouh, advance! Sbb diorang awai2 lagi dah pergi call polisas nak tahu result. Err...aku pulak? Result tak kua ag ek? Ok. #Sambung tido balik...zzzzzzz!

Rasanya lepas semua orang dah cek, lepas zohor dalam pukul 3 petang tu baru aku mesej membe aku ni, *result dah boleh cek blum?*
* Dah lama dah.....*
Ooo...boleh dah eih....okok. Pegi depan laptop cecepat, bukak fb, bkn bukak lamanweb poli. Errr...
Laa semua dah pos status pasal result ni....aku je ketinggalan...berjam lebih dah diorang cek. Aku bukak pun lom lagi. Okok. Nak cek sekarang ke lepas asar je? Ke malam ni jelah? Ok, off fb. Rasa macam nak cek sekarang jgk~tak memasal.

Klik klik Laman web polisas>e-result>jun 2011>no pendaftaran>no. ic>Result keluar...
* tengok satu persatu subjek dulu, sambil tangan tutup kat skrin kasi suspens...keh3. Alahaiiiiii. #kecewasiket.

Ouh, pointer aku jatuh sem ni. Sudah ku jangkakan, tapi jatuhnya agak banyak dari yang ku targetkan..huhu. Ada beberapa subjek yang aku sasar utk dapat A tapi tak berapa nak dapat.
Aku target pointer sem ni lepas kira2 sebelum start final exam ritu ialah 3.75.
Tapi gpa yg aku dapat utk sem ni 3.61.  Menurun 0.32 dari sem lepas~~ :@
Tapi pointer utk cgpa ialah sama macam yang aku target, aku berdoa dapat 3.75 keatas dari dulu lagi sebab aku nak apply degree, org ckp kena jage cgpa. So Alhamdulillah total n keseluruhan, cgpa aku utk diploma ni ialah 3.75 tetepat...:')

Alhamdulillah aku masih dapat mengekalkan AKJ dari sem 1-5, now kena usaha lebih untuk dapat high mark time practical. How? Buku laporan harian, amali lab, interview, buku laporan akhir dan beberapa aspek lagi yang diambil kira, tu semua kena jaga untuk melayakkan aku sambung degree tahun depan. Lagi cepat, lagi bagus. Org kata diusia muda ni lah kita nak kejar apa pun, time ni lah utk cari ilmu byk2. Menuntut ilmu hingga sampai ke liang lahad.

So, ayuh berjuang!


 Ini baru permulaannya :')

3 comments:

ayie_sahaja said...

hey anda..congrats yea..:)

SyUe SaUfi said...

gdluck my dear , ziera johari !
u have done d best laahh ;)

Ziera Johari said...

err. xde lah.
btw, mekasehh :)