Tuesday, May 24, 2011

5 Ciri-ciri Lelaki 'Wonderful dream'........

1. Tak merokok
Yeahh..aku sangat tak suka pada lelaki yg merokok dan dan dan tak boleh dibuat calon pilihan….sebab aku dah reject awal2! Orang cakap lelaki merokok tu macho?erk. Celah mana? Bagi aku, taklangsung! Haih..duduk bersama org yg merokok ni buat nyawa aku semakin pndek je. Sesak nafas!!
2. Ada pengetahuan agama & tak tinggal solat
Ini paling penting. Sejuk rasa dan terjaga sikit duniawi dan ukhrawi bila ada orang yg menjaga agama dan mementingkan hal2 macam ni. Muka pn mesti nampak bersih suci ngan air wuduk je…sejuk mata memandang! Bila ada lelaki camni, mesti akan adanya nasihat-menasihati kearah kbaikan. Saling bantu-membantu diri dan melengkapi keduanya. Dan paling penting dia tak berpura2, alim2 kucing!
3. Tak mungkir janji
Memang dari azali aku cukup tak berkenan bila sesorang tu berjanji macam2 tp takda 1 pun yg dia tunaikan…dan aku pantang mdengar janji. Terutama dr lelaki. Sebab berdasarkan pengalaman, beribu2 janji manis yang aku dengar, tapi kesudahannya semua mungkiri janji tu. So aku rasa kalau tak confident boleh buat, adalah lebih baik tak payah diungkapkan…sbb ianya menyakitkan hati. Ada paham?
4. Sedap mata memandang
Tak payah nak hensem sangat. Cukup sedap mata memandang, dia senyum ‘sweet’ n suka kita tengok, badan sedang2, dah ok dah!
5. Tak panas baran
Terang-terang kalau ada perangai camni susah nak kukuhkan perhubungan. Bila sorang tu panas baran, sorang lagi mesti tak tahan kalau asyik kena marah. Lama-lama fed up beb! So cool-cool suam-suam kuku pun dah okay, santai je :)
                                                              

4 comments:

wannurakmal said...

then dah jumpa belum ni? ada tak yang yang tercalon? ;)

Ziera Johari said...

haha xdeee

ayie_sahaja said...

haha..so memang saye dah kena reject awal-2 laa nie yea..hik3.. :)

Ziera Johari said...

baru 1st ciri2 da kena reject ea?alahai..
hahah...ayt kt ats tu bile bace blek mcm pedas je en..he..heh..he