Tuesday, May 3, 2011

Outing :)

Balik dari Kuantan utk cuti sem ni, ni first aku keluar. Aku ajak Shifaq g pesta buku kat PWTC, adik dia; Iman n kawan dia; Syarina pun follow sekali. Cam biasa, ktm jadi pilihan nak kemana-mana. Sampai ke Putra, kitorang berjalan ke pwtc. Punyalah sesak, berimpit2..pergh..nasib tak bawak mak td, kesian lak tengok berasak2 cam ni. Aihh boleh mati kelemasan. Kat ktm tu pun dah separuh nyawa utk survive~~hahah.giloo~

Dalam kul 12 lebeh kitorang sampai,then pergi ke Karangkraf's sides. Gilo ramai arhh. Then naik atas, jalan2 cari novel yang aku nak tak jumpa2~~tensionn~penat kakiii~

Berehat sebentar g lunch kt pizzahut. Pergh sama je ramainyaaa~ Laponyer pasal, arhh redah je lh! Borak2 bagai nak rak sampai tak perasan dah dekat sejam lebeh dah kat sini. Mesti waitress tu bengang giler en tgk kitorang borak2 cam lepak kat kedai mamak lak leh berejam2, padahal ramai lagi beratur nak makan.haha. Soriii tak perasan....~

Lepas makan, g the mall kejap. Pstu masuk pwtc semula...takpuas hati selagi tak beli pape! haha. Tiba2 masuk kat side 'Dewan Bahasa & Pustaka' kena tarik masuk teka silang kata la plak. adeh! So bagi taknak menghampakan pakcik yang beriya soh kitorang join game tu, maka kitorang pun join la. Tengok dalam tu ramai kanak-kanak je~~ Takpe2,cool..haha. Lepas da abes jawab sume, dapatla notebook 1. Sebab salah satu! haha. Kalau betul semua taktahu la plak dapat apa kannn.
 
Then masuk ke karangkraf balik. Usha2 novel. Last2 rembat lah dua novel. Duit pun tak banyak.haha. Aku dah lama baca novel ni tapi just pinjaman je. So aku beli la sendiri sebab ni la satu-satunya novel yang boleh buat aku menangis berulang-ulang kali! Pergh..! Sedihnya cerita ni jangan cakap! Mendayu2 sedihnyaaa! haha. Bagi kat lelaki pun boleh menangis, apa lagi lah perempuan.hihi. "Andai itu takdirnya" dan satu lagi novel yang baru aku nak baca dan orang kata best, "Lautan Kasih".

Dalam pukul 5 petang tu tiba2 ada cikgu Shida la plakk...alah yang femes gila tu. Juara miming dunia. haha. Kat youtube hampir 1.3juta orang yang menonton  Fuh! Sinar harian jemput Cikgu Shida ni utk jadi juri pertandingan miming. Power2 peserta yang masuk, habis gegar2 stage.!! HAHA. Besttt. Then Syila OIAM & adiknya, Shada pun ada datang buat show...comelllnyaaa!! :D

Dalam pukul 7.30 baru balik. Haa yang ni takleh lupa ni.. Benda paling aku taksuka.. ialah bila salah station! Yela naik dari Putra tu ada laluan pertukaran. Sekali salah naik. Dah 5 station berlalu, baru aku pasannnn! Ngek! dah la dah lambat camni. Kena patah balik turun KL central. Nasib berteman. Kalau sorang2 mahu aku menangis.haha.

Pukul 9 lebih baru sampai rumah -_____-

Btw, to Shifaq Ridzuan, thanks a lot friend :)
Utk mereka yang menyambut ulangtahun pada 30hb apr*
me*
SR-my bestie* 
Shifaq with Syila OIAM*

Sekian.                             

1 comment:

cayob said...

waaa gambar dengan artis tu.....bestnya....mmmm

Ini nak beritahu...alang-alang saya datang ini...kalau sudi....kunjung2 lah saya..blog yang tak seberapa ini.... http://cayob.blogspot.com/